Stooflappen met pastinaakpuree

  • Geplaatst op
  • 0
Stooflappen met pastinaakpuree

Heb jij ook zin in runderlapjes? Hier een heerlijk recept om runderlapjes te stoven.

Runder-/stooflappen met pastinaakpuree

Ingrediënten:
300 gram runder-/stooflappen
½ liter vleesjus
1 gehakte ui
1 laurierblaadje
1 kruidnagel
250 gram gemixte paddenstoelen
500 kg pastinaak
Scheutje melk
1 eetlepel boter
3 eetlepels piccalilly
Handje boontjes of groene asperges
150 gram Bilstar of frites aardappel

Peper en zout de runder-/stooflappen en bak ze goed bruin in hete olie. Bak heel even de ui mee en blus af met de vleesjus, zorg dat het vlees net onder water staat. Voeg de laurier en kruidnagel toe en stoof gaar in cira 2-3 uur met de deksel op de pan. Schil de pastinaak en snijd in plakjes. Kook ze gaar in gezouten water in ongeveer 20 minuutjes. Giet af en stamp er met de melk en boter een puree van. Kook de boontjes en/of asperges gaar in een paar minuten en houd ze warm. Snijd en bak de paddenstoelen in een scheutje hete olie en breng op smaak met peper en zout. Schil en was de ragfijne aardappels en maak er kleine blokjes van. Frituur de aardappeltjes op 150 graden tot ze goudbruin zijn of 30 minuten in de oven op 150 graden. Leg de pastinaakpuree op het bord met de boontjes en het stoofvlees boven op. Serveer met de gebakken paddenstoelen, de vleesjus, aardappeltjes en garneer met een beetje piccalilly om het gerecht heen!

Een lekker variatietip voor dit recept is:
Madeira jus: 1 glas Madeira inkoken tot siroop en dan de vleesjus toevoegen en doorkoken. Belangrijk is dat de basis vleesjus krachtig van smaak is.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.