Gevulde courgette met gehakt
- Geplaatst op
- 0
Een courgette gevuld met gehakt is een heerlijke maaltijd. Het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken.
- 1 courgette
- 200 gram rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- geraspte kaas
- 1 teentje knoflook
- geraspte kaas
- 1 teentje knoflook
- beetje peterselie (fijngehakt)
- ketchup
- sambal
- peper en zout
- ketchup
- sambal
- peper en zout
- Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de courgette en schraap de zaadlijsten uit de courgette. Bestrijk de courgette met een beetje olijfolie en snufje peper en zout over de courgette strooien. De zaadlijsten kan je bewaren voor de vulling. Zet de courgettes 10 minuten in de oven.
- Snipper de rode ui en fruit deze in een pan. Voeg het gehakt, knoflook en peper en zout toe en bak rul. Voeg eventueel wat Italiaanse kruiden toe. Snijd de tomaat in kleine stukjes en roerbak samen met de zaadlijsten even mee. Doe ook beetje ketchup en sambal erbij.
- Vul de courgette rijkelijk met de vulling en bestrooi het met de geraspte kaas. Plaats het dan nog eens 15 minuten in de oven. Garneer de gevulde courgette met de fijngehakte peterselie.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...